Followers

Thursday 27 June 2013

"Vintage mlada", distress mastila tutoriajal/Vintage Bride, distress inks tutorial

Zdravo svima! 
Napravila sam jos jednu cestitku za vencanje, a usput sam uradila i tutorijal bojenje "vintage" mlade. Koristila sam "distress" mastila. Nadam se da vam se dopada. :)


  Bojila sam na 300g akvarel papiru i koristila sledece boje : "Vintage photo", "Tattered rose", "Evergreen Bough" i "Festive berries".

Da krenemo ispocetka. 

Ispecatirala sam Elphine House pecat StazOn mastilom na 300g akvarel papiru.


Kao sto sam rekla koristila sam: "Vintage photo", "Tattered rose", "Evergreen Bough" i "Festive berries" Tim Holtz distress mastila.


Distress mastilo nije vodootporno i fantasticno je, izmedju ostalog i za bojenje motiva. S tim sto, za razliku od vodenih bojica, brze se "osusi", pa jednom naneta boja na odredjeno mesto na motivu, mora da se cetkicom i vodom "razvuce" u relativno kratkom roku, jer u protivnom stvaraju se "linije", veliki prelazi izmedju nijansi, koje ja u svom bojenju ne volim i uvek se trudim da izbegnem. U svakom slucaju brze je od bojenja akvarel/vodenim bojicama ( bar za mene).

Naravno, pored distress mastila bilo mi je potrebno jos i posuda za vodu, cetkica, maramica, na kojoj "skidam" visak boje i vode sa cetkice, i nesto na sta bih mogla da "natapkam" mastilo, ja sam koristila plasticni poklopac od CD-a


Sto se "natapkavanja"  mastila tice, mislim na ovo:

1.

2.

3.

4.

A sad krecemo sa bojenjem mlade...

Prvu boju koju koristimo, je najsvetlija "Tattered Rose".

  Ovu boju uvek koristim za lice i inace bojenje koze ( uz boju Vintage Photo), a u ovom slucaju naneta je blago i na vencanicu.


Dibicemo nesto ovako:


Zatim nastavljamo tamnijom bojom, "Vintage Photo":



Dodajemo boje na lice, vencanicu, ovu tamniju boju uglavnom stavljamo u uglove koji su i inace slabije "osvetljeni". Njom bojimo kosu, cipele, trake na cvecu i macku.


Sledeca boja je ""Festive berries".

 

Ovom bojom bojimo cvetove, ogrlicu na macki, obraze.


I na kraju koristimo "Evergreen Bough".


Bojimo buket i listice.


Trimerom za papir lepo isecemo motiv, a zatim mastilom "Vintage Photo" "natapkamo" npr. sundjercicem za sudove, ivice motiva, za dodatni "vintage" dodir. 

 

Ja isto uradim i sa papirom i sa hamer papirom. Inace "papir" koji sam ovde koristila sam sama napravila. O tome nekom drugom prilikom. :)



Nadam se da vam se svideo tutorijal. Odnedavno je paypal dostupan i kod nas, pa su nam i ova mastila samim tim dostupna, ako ih imate ili planirate da nabavite neke boje, mozda vam ovo bude od pomoci. :)


4 comments:

  1. Odlican tutorijal. A i sama cestitka je predivna. jako mi se svidjaju boje na cestitci.
    Lp, Sonja.

    ReplyDelete
  2. Divno izgleda čestitka a tebi puno hvala na tutorijalu, možda se uskoro oprobam, ali samo možda :-)))

    ReplyDelete
  3. Čestitka je savršena, objasnila si sve kako se radi i izgleda tako jednostavno, ali ja rad sa pečatima nikad nisam probala - plašim se da rezultat ne bi bio tako sjajan... Sačekaću da vidim kako si pravila papir jer mi je on baš zanimljiv :-)

    ReplyDelete
  4. Super čestitka. I tutorial je super. Ja isto radim ali nisam ni upola toliko dobra ko ti. Trebam još, da vežbam. Ja koristim vodenu četkicu i imam puno mokro ;-)

    Pozdrav iz SLovenije.

    ReplyDelete

Thank you so much for taking some time to leave me a comment! I appreciate it very much and will return the favour! :)
Vanja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails